torsdag 27 november 2014

"Skåpmat"

Tänkte vara den där snälla mamman idag och bjuda sonen som är ledig frukost på sängen, det kan man väl gott göra tycker jag. Trots allt så blir jag då och då väckt med kaffe på sängen av honom. Det är när han vill slippa att "moppa" till skolan och vill ha skjuts till bussen. Och ja, mammahjärtat smälter då måste jag erkänna. För vem vill inte det...känna sig som världens bästa mamma ett tag, det är en go känsla. Det händer dessutom inte alls ofta. Att jag blir väckt alltså!

Innan jag gick och la mig igår för att försöka sova hittade jag ett busenkelt recept på frukostbullar som skulle jäsa över natten i kylen. Knåda behövdes inte heller, man bara rörde ihop dem med en trägaffel formade bullar med fuktiga händer och in i kylen. Goda blev de också så det var första men inte sista gången de bakades i detta hemmet.

Vad gör man då om man vill bjuda varm choklad till dessa bullar?

Dum fråga tycker ni säkert, det är ju självklart VAD man gör då. Dessutom inte så svårt.

Men jag lovar det BLIR svårt när hyllor och skåp gapar tomma för att man inte kan köra bil om man inte sover !

Ingen mjölk och ingen kakao eller o´boy, två basala och viktiga ingredienser som man oftast har hemma. Men jag som nu efter många dygns vakenhet med ytterst få sömntimmar går på ren vilja och jävlaranamma sätter händerna i sidorna volangerna och funderar, öppnar och glor i de tomma skåpen och lådorna för att se om det skett nåt under sen sist jag tittade. Så klart det inte har, men jag finner på råd. Skam den som ger sig! Då uppfinner jag en ny dryck: " varm skåpletarchoklad med julkalender". Gick alldeles utmärkt att dricka tyckte både jag och sonen!

Det fick bli en skvätt överbliven grädde spätt med kranvatten, sista dropparna som fanns i ICA´s chokladsås och innehållet i en hel chokladjulkalender. "Man tager, om man så hafva kan" som Cajsa Warg sa!
Trotsade det sömndimmiga huvudet lite senare och körde bakvägen till affären, man måste ju ha lie i skåpen trots allt och stackars maken behöver kunna köra hem ibland utan att få ett rart litet sms från frun: "älskling kan du handla mat med dig hem...och mjölk" Jag satte på lite kyla i bilen och bra musik så gick det bra ändå.

På måndag ska jag till min läkare, det blir nog bra.

Vid pennan: Carina

8 kommentarer:

 1. Antar det blev smaskens! Låter så iallafall, hoppas du får sova inatt :) Zzzzzzzzzzz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blev det Ezter ;-D
   Ja, det hoppas jag med...det tär så..
   Kram/carina

   Radera
 2. Jag har tur och bor i storstaden så jag kan beställa hem allt via mathem och få det hemkört till dörren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så skönt Shamrock....fast får jag välja så bor jag nog helst kvar här ute på landet ;-)
   Kram/carina

   Radera
 3. HaHaHa Carina, du är för go! Kramar i massor till dig (och resten av familjen). Nu håller vi tummarna för att farbror doktorn kan ha något klokt att erbjuda dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbara svärmor, vad hade jag gjort utan dig <3
   Ja, jag hoppas också att Fru Doktor och jag kommer på något vettigt tillsammans.
   Kram/carina

   Radera
 4. Du är ju för härlig du...;))) Vissa ser mig som flörtig för att jag är pratglad men så ser inte jag det,jag är bara socialt orädd....hahahaa....
  Nu önskar jag att du får en skön helg fina rara du...Var rädd om dig å du inhandla spännband då jäklar ligger du still i sängen...;)))
  Massor med pöööössssar å kramar från mig till dig

  SvaraRadera