onsdag 26 november 2014

Att få till det i sängen..."Den som blir ovän med sömnen drar alltid det kortaste stråt" sa en klok man som hette Theodor Gottlieb von Hippel. Jag har inte blivit ovän med sömnen, jag ÄR ovän med den. Just nu är vi inte överens om det ska vara eller inte vara. Sömn alltså. Passade på att fixa med gårdagens pippibilder inatt när jag ändå var vaken så det gjorde ju faktiskt ingenting, ganska så mysigt faktiskt att tända ett väldoftande ljus och ha en stor kopp gott te bredvid sig.

Sen har jag försökt på alla sätt och vis att "få till det" i sängen idag då...men icke...jag har ett hamsterhjul i skallen som går runt runt runt och runt, kroppens alla muskler biceps, triceps och magrutorna ni vet har tävlat om vem som kan vara spända längst OCH hårdast. Tro fasiken att man inte kan få sova då, det är ju som att mäta sig med David mot Goliat. Lönlöst alltså!

Ingen skada skedd då detta inte är något nytt fenomen i det Jacobssonska hemmet, det går i omgångar/skov som det mesta i denna kroppen. Men det är fasiken så tråkigt när man känner att både hjärna och muskler skulle behöva få den där välbehövliga vilan och dessutom liknas man då rakt inte vid någon nyponros utan är ganska mörk under ögonen och ser mest bedrövlig ut.Kontraster
is my
middelnameNästa fas i sömnhistorian är att antingen så är den lugn o fin, så som den ska vara...i några dagar. Eller så är det flerdygnssömn som gäller.

Tror bestämt att jag diagnosticerar mig själv som sömnstörd vs sömnnörd.
Fast ja, ok...jag har det på papper också!
I natt ska jag nog be maken att kedja fast mig i sängen...
Plats Fido, plats!

*fniss*

Vid pennan: Carina

4 kommentarer:

 1. Ja du, den där sömnen... Man blir smått galen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan visst driva en till vansinne!! Ligga är ju viktigt! ;-)
   Kram/carina

   Radera
 2. Usch. Att inte kunna somna är bra trist. Att gå upp och äta gör det lite roligare, men det är uppenbarligen ingen jättebra idé har jag märkt. Inte om man gör det varje natt i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, ibland slinker det ner både det ena och andra men visst "volangerna" runt midjan frodas ju men det bjuder jag på!
   Kram/carina

   Radera