söndag 7 december 2014

Julklappar.Idag har jag handlat julklappar till min familj, det blev i år en annorlunda julklapp till var och en av dem. Julklapp med eftertanke och hopp om framtid.

Jag har studerat inlägg på fb och andra sociala medier och blir alldeles förfärad när jag ser hur mycket pengar folk öser över varandra. Barnen får massor av saker som de sen inte ens vet vem det kom ifrån. Vi vuxna får och ger saker som vi egentligen inte behöver, bara för att det ska vara så.

Nu menar jag inte att mina barn och andra inte ska få klappar, klart de ska. Det hör julen till. Gåvor är roligt att både ge och få men i år fick de en annan innebörd för mig.

Fina Jenny, Höörs solstråle har fått bröstcancer och på något sätt förändras livet inte bara för henne och hennes närmsta, det förändras hos oss med. Vi som står bredvid. Vånda blandas med tacksamhetskänslor på ett bisarrt vis. Vånda över att någon i ens närhet drabbas och tacksamhet för att det inte är någon av mina... Fan, det kunde väl bara försvinna...väck med skiten! Forskningen går framåt tack och lov för detta...det är inte som förr att det innebär en dödsdom att få cancer.

Det är nu jag blir torr i munnen, torkar tårarna ,sväljer gråten och tänker på dig Jenny! (Klickbar länk till hennes blogg), Ge den jävla cancern en redig käftasmäll, denna fighten vinner du!!!


Här nedanför kan ni läsa vad jag skrev på fb och kanske få en hint om vad jag handlat för julklappar idag:
Bild från nätet.

Den här bilden delade jag på nätet och skrev så här:

"Detta är mycket viktigare än att köpa en massa dyra julklappar, småbarnsfamiljer som öser över barnen massvis med saker som de sen inte vet vart de är eller att de kom från mamma, pappa, farmor, farfar, mostrar o fastrar, kompisars föräldrar eller tomten. Makar/sambos som ger  dyra presenter till varandra...osv...listan kan göras lång. Tänk om vi gör något annat: till oss vuxna...skänk en slant i gemensamt namn till tex bröstcancerforskningen eller något annat du brinner för.Det kan  rädda liv, har du tänkt på det? Och inte behöver vi de där julklapparna...vi behöver våra familjer, barn och vänner... Allt annat är ganska oviktigt.  Barnens klappar kan du kanske också dra ner på, de små har ju inte ens hum om pengavärde.Köp lite mindre, skänk en slant till barncancerforskningen i dina barns namn i stället så kanske det gör att om ditt barn drabbas eller deras kompis...kanske den lilla gåvan gör att han/hon kan åter sitta på skolbänken,vara på dagis till våren. Vi har aldrig gett massor, men jag kommer att sätta in en slant dit jag vill att det ska gå istället för lite annat. Det handlar INTE om att du inte ska ge dina barn julklappar och skänka massor till forskning eller annat du vill ge. Det handlar om:många bäckar små...Om där nu är någon som tycker att jag är rent dum i huvudet, säg det då här eller om vi träffas på byn. Så, nu kan ni förbereda er: Birgitta ni kommer att få en peng insatt till Bröstcancerfonden du och Gustav, alltså får ni ingen klapp inslagen  i papper i år. Kim & Krille, Max: Ni kommer att få en liten klapp men även en slant i era namn som kommer att gå till Bröstcancerfonden, barncancerfonden och prostatacancerfonden. Frågor på det? 

Det blev inga frågor på det, bara positiva svar.

Vid pennan: Carina


6 kommentarer:

  1. När någon nära drabbas av det otänkbara förstår man hur sårbar man är. Jag vill inte ta något för givet, jag försöker "fånga dagen" men man lyckas inte alltid. Men jag försöker njuta av varje dag jag har med min familj och jag försöker ge av mig och min kärlek till mina nära och kära. Din idé är helt fantastisk Carina.
    // Jenny

    SvaraRadera